Цікаві відомості та історія картоплі фрі
Наше життя летить в шаленому темпі, ми завжди кудись поспішаємо. Але обід є обід і треба перекусити, щоб голодний шлунок не збивав з життєвого ритму.
Часто нам на допомогу приходить швидка кухня. Одна з найпопулярніших страв з картоплі, що можна знайти у всіх закладах швидкого харчування - це картопля фрі.
Вважається, що картопля фрі, вперше була подана до столу у Фландрії (Бельгії) в 1700 році. Під час холодних і суворих зим, коли замерзали річки, жителі країни, не маючи можливості наловити риби, вирізали з картоплі фігурки, схожі на рибок, і смажили на вогні.
Поступово це блюдо з картоплі перетворилося в сучасний аналог в картоплі фрі і поширилось, в усі цивілізовані країни. А в самій Бельгії відкрився перший в світі музей, присвячений картоплі - фрі - Frietmuseum.
У нас в країні картоплю фрі теж дуже полюбляють.
Так чому ж люди так люблять картоплю фрі?
Вчені обстежили картопля фрі за допомогою спеціального обладнання - газового хроматографа. В результаті виявилося, що картопля фрі розвиває в гарячому маслі більше 9 стимулюючих апетит ароматів ! Серед них присутні такі, як, наприклад, сирний, карамельний, цибульний, запах цвітної капусти. При детальному аналізі вчені знайшли в картоплі фрі навіть екзотичний аромат прасувальної дошки.
В індустрії Фаст-фуду картопля фрі практично завжди готується з замороженої картоплі, така технологія дуже скорочує час на процес приготування страви і створює саме те чудово поєднання у из хрусткої скоринки і ніжної середини у кожного шматочка порції картоплі фрі.
Що ж потрібно щоб отримати корисний картопля фрі ?
Головне - треба готувати картоплю фрі з якісної картоплі та свіжого масла!
Картопля фрі відмінно буде поєднуватися на столі, як з м'ясом, так і з рибою. Ніхто не встоїть перед хрусткою скоринкою картоплі, посипаною кропом! Сира картопля, масло, сіль - ось все що треба для швидкого і здорового домашнього перекусу!
Акуратно порізана соломкою картоплина, просмажене в олії (соняшникова, соєва, оливкова, яловичий або свинячий жир - головне свіжа і на один раз!) з додаванням спецій - доставить вам багато радості і зовнішнім виглядом, і запахом, і смаковими якостями! Також, пам'ятайте в середня картоплина містить в 2 рази більше вітаміну С, ніж у великому пучку салату!
Для любителів домашньої кухні зараз часто пропонують у Фаст фудах картопля по- селянськи - це, по суті, різновид страви « картопля фрі »
Рецепт домашнього картоплі фрі 3-4 порції
Інгредієнти: картопля - 5 штук, соняшникова олія - 100 грам, пшеничне борошно, вищого гатунку - 250 грам., яйце куряче - 3 штуки, сіль кухонна за смаком.
Розрізаємо картоплю кружечками. Яйця, борошно, сіль - перемішуються в густе тісто. Масло виливається на сковороду, кружечки картоплі занурюються в тісто і обсмажуються до утворення рум'яної скоринки. Подавати приготований страву, картоплю фрі по селянськи, краще дуже горячу.
ФГ « Аделаїда » рекомендує спеціальні сорти для приготування картоплі фрі
Якщо ви власник ресторану швидкого харчування, то ви можете отримати повну професійну консультацію у нашого відділу продажів з приводу того які сорти картоплі підходять для ваших бізнес цілей, коли і скільки треба закупити товарної картоплі, в яких умовах зберігати і т.д.
Ми знаємо всі тонкощі, адже ФХ Аделаїда - один з найбільших постачальників в Україну та СНД картоплі для промислового виробництва картоплі фрі. Бажано взяти спеціальні сорти картоплі, які ідеально підходять за розміром і своїми смаковими якостями: Карлена, Рокко, Романце, Гала.
Ці спеціальні сорти, що найкраще підходять для приготування картоплі фрі, від передових Європейський селекціонерів (Norika, Agrico та HZPS) обов'язково проходять перевірку в лабораторії якості і безпеки продукції АПК України і характеризуються - високим вмістом крохмалю (від 14 % і вище), слабкою тенденцією до зміни забарвлення після готування, відмінними смаковими якостями і дуже добре зберігаються.