Рецепти картоплі з незвичайних інгредієнтів
Кожній людині хочеться різноманітності, у тому числі в їжі, часто хочеться спробувати якесь нове, екзотичне блюдо. Звичайно ця стаття буде про незвичайні, різноманітні страви, рецепти з картоплі. До екзотичних можна віднести страви, приготовані за принципом «поєднання непоєднуваного», тобто з використанням інгредієнтів, протилежних за своїми смаковими властивостями. Але при цьому рецепт з картоплі повинен створити блюдо яке буде відрізнятися тонким смаком і порадує всіх гурманів.
Багато корисних речовин, які є в картоплі (вітаміни С, Р, в та ін.), при тривалому його зберіганні втрачаються, деякі, разрушаються в процесі кулінарної обробки. А ми ж зацікавлені не тільки в незвичайності рецепта, але й у його корисності. Ознайомтеся з підбіркою незвичайних рецептів з картоплі, що подарують вам задоволення від смаку і користь для організму!
Рецепт приготування курки з ананасом і молодою картоплею
Потрібно: 800 г. картоплі молодої, 400 р. грудки курячої, 100 мл соку ананаса, 1 манго (не обов'язково або можна замінити персиком/абрикосом/ нектарином/папайєю ), 1 ст.л. рослинного/оливкової олії, 1 ч.л. порошку карі, перець мелений, сіль.
Цей рецепт з молодої картоплі простий. Промити, відварити картоплю, опустивши його на 20 хв у підсолену воду, зняти шкірку або залишити - за бажанням, остудити. Дрібно нарізати курячу грудку, на олії обсмажити, влити ананасовий сік, поперчити, посолити, приправити каррі. Кубиками порізати картоплю, додати до курки, 5 хв обсмажувати, потім додати нарізану не великими шматочками м'якоть манго, перемішати, прогріти. При подачі картоплі за цим рецептом добре буде оформити блюдо м'ятою. Цей чудовий рецепт з картоплі оцінять за смаком навіть самі прискіпливі їдці, а приготування його не забирає багато часу і вельми просте.
Рецепт з молодої картоплі по-датському в карамелі
Знадобиться : 600 г дрібної молодої картоплі, 60 г цукру, 25 г вершкового масла.
Приготовление этого рецепта из картофеля требует максимум 40 минут.
Приготування цього рецепта з картоплі вимагає максимум 40 хвилин. Опустити картоплю в підсолену киплячу воду, проварити 12-15 хв, дати охолонути, зняти шкірку. Цукор всипати в каструлю, влити 3 ст.л. води, на повільному вогні, помішуючи, приготувати з цукру сироп, покласти картоплю і обсмажувати його до рум'яної скоринки, зарум'янену картоплю в каструлі приправити олією, протушкувати ще 10 хв.
Діти обов'язково порадіють такому рецепту з картоплі, який виходить дуже смачним і апетитним. Подавати його можна як самостійно, так і з м'ясом, куркою, овочевими салатами та іншими продуктами за смаком.
Рецепт шашлику з молодої картоплі
Потрібно: 24 бульби картоплі молодого, 300 г варено-копченого окосту, 3 цибулини, болгарський перець, сіль.
Це дуже простий і смачний рецепт з картоплі. Промити, опустити картоплю в підсолену киплячу воду, до готовності відварити, не допускаючи розварювання.
Очистити цибулю, крупно нарізати, обдати окропом, злити воду, великими шматочками нарізати картоплю і окіст. Нанизати на шпажки картоплю, цибулю і окіст, чергуючи. Засмажити шашлик над вугіллям або на багатті. Можете насолоджуватися!
Рецепт картоплі по- французьки
Інгредієнти: 1 кг картоплі; 1,5 кг свинини; 4 цибулини, 300 г сиру; 4 зубчики часнику; 70 г рослинної олії, 200 г майонезу; улюблені спеції для м'яса, сіль, перець.
Починаючи готувати картоплю за цим рецептом свинину промийте і наріжте великими, але тонкими шматками, і гарненько відбийте м'ясо. Перекладіть м'ясо в глибоку миску і посипте його дрібно подрібненим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Залиште свинину промаринуватися 15-20 хвилин, і поки вона маринується, розігрійте духовку. Наріжте цибулю тонкими півкільцями.
Очистіть картоплю і теж наріжте його півкільцями. Сир натріть на крупній тертці. До цього моменту якраз повинна нагрітися духовка до 180 градусів. Налийте на деко рослинне масло і викладіть на нього свинину з цибулею в один або два шари, посоліть, поперчіть і змастіть м'ясо майонезом.
Потім укладіть шар картоплі, також змастіть його майонезом (бажано приготованим вдома) і посоліть, а зверху посипте тертим сиром. Сирний шар також покрийте майонезом і поставте в духовку на 1 годину. Картопля по-французьки готова, смачного!
Рецепт з картопляної бабки
Інгредієнти: 1 кг картоплі, 2 яйця, 3 ст. ложки молока, 3 ст. ложки вершкового масла, сіль, мелені сухарі.
Для фаршу: 300 г яловичини без кісток, 3 ст. ложки бульйону або води, 80 г сушених грибів, 2 цибулини, 3 ст. ложки вершкового масла. Для яєчно-молочної суміші: 2 яйця, 3 ст. ложки молока, сіль.
Очищену картоплю зварити, обсушити і розтовкти гарячу. Додати вершкове масло, молоко, яйця, сіль і ретельно перемішати. М'ясо промолоти, обсмажити, додати бульйон або воду і трохи загасити. Сухі гриби розмочити, відварити, нарізати соломкою і обсмажити разом з цибулею. Глиняні миски змастити маслом, обсипати сухарями і покласти картопляне пюре, на нього - шар м'ясного фаршу, потім гриби з цибулею, зверху знову пюре. Все залити яєчно-молочною сумішшю і запікати в духовці протягом 15 хв. Подавати картопля приготований за цим рецептом, добре з вершковим маслом.
Наші рекомендації при виборі рецептів картоплі з наших сортів
ФГ«Аделаїда» рекомендує більше фантазувати і дивуйте гостей не звичайними, рідкісними рецептами з картоплі. Екзотичні рецепти - це різноманітність в нашому житті, як занурення в нові почуття, нові емоції, нові відчуття. Такі враження запам'ятовують надовго. А наше фермерське господарство в свою чергу, обіцяє забезпечити вас якісним надраннім сортом картоплі, першою ранньою молодою Українською картоплею, наповненною південним сонцем. Картоплю, що ідеальний для тушіння, фарширування і всяких імпровізацій:
Сорт Аріель - дуже ранній, високоврожайна столова картопля, м'якоть бульби стійка до потемніння після варки, має колір світло-жовтий, тому страви виходять дуже естетично привабливими з цього сорту.
Сорт Рів'єра - теж дуже ранній високоврожайний картопля столового призначення, має гарний зовнішній вигляд і чудові смакові якості. Колір м'якоті після варіння світло-жовтий. Що дуже гармонійно виглядае з молодою зеленню.
Спеціально для того щоб допомогти Вам визначиться з тим який сорт більше підходить для Вашого рецепта з картоплі ФГ «Аделаїда» провело спеціальну серйозну дегустацію найпопулярніших сортів картоплі столового призначення. Тут ознайомтеся з цікавими результатами дегустації..