Картопля з м'ясом - найпопулярніший рецепт в Україні
Принцип роздільного харчування не передбачає таке поєднання, як картопля з м'ясом, але саме ці два продукти давно зайняли першість у раціоні наших громадян. І в багатьох країнах картопля є одним з найпопулярніших і поширених гарнірів, а м'ясо - прекрасним доповненням до нього.
Мабуть, найвідоміший і часто використовуваний рецепт - смажена картопля з м'ясом. І будь-який кулінар знає, що м'ясо готується довше, тому, спочатку обсмажують його, а потім додають картоплю.
Картопля з м'ясом - корисні поради.
Щоб м'ясо екзотичної для звичайного столу, чотириногої дичини - кабанину, лосятина, ведмежатина та ін. - стало ніжніше і смачніше, перед приготуванням витримуйте його 24 г. в маринаді ( 1 літр. сухого білого вина з додаванням половини чайної ложки оцту, 100 гр. моркви та цибулі, порізаними кружальцями, 3 зубчики часнику і пучок свіжої зелені або щіпка сухої ).
Картопля, для будь-якої з варіацій рецепта «картопля з м'ясом», швидше приготується і буде смачнішою, якщо попередньо обшпарити його окропом і дати повністю обсохнути. І якщо ви закидайте картоплю в киплячу воду, це сприяє швидкому згортанню білка і дозволяє мінімізувати втрату корисних речовин.
Важливо ще відзначити при приготуванні картоплі з м'ясом, буває так що картопляю почистили але готувати її ще рано, в таких випадках знайте, що чищена картопля можна зберігати без води не більше години, при цьому посуд накривають чистим вологим кухонним рушником.
Таку ж процедуру можна провести з м'ясом яловичини або свинини, якщо ви не впевнені в його молодості і свіжості.
Рецепт картоплі з м'ясом
Інгредієнти на на 4-5 порцій картоплі з м'ясом : бульби картоплі 4-5 шт., м'ясо яловичина або свинина - 400 гр., цибуля ріпчаста - 3 шт., томат- паста - 4 ст.л., морква - 2 шт., борошно - 3 ст.л., жир - 5 ст.л., сметана - ½ склянки.
В очищеній картоплі зробити отвір виїмкою або ножем, приготувати м'ясний фарш і заповнити ним отвори. Потім картоплю наповнений м'ясом скласти в глибоке деко, злегка полити сметаною і довести до готовності в духовці.
При подачі посипати зеленню і полити сметаною, змішаною з жиром, в якому картопля запікати.
При подаче посыпать зеленью и полить оставшейся сметаной, смешанной с жиром, в котором картофель запекать.
Для любителів нових відчуттів, коли хочеться чогось не звичайного в повсякденнії кухні, чудово підійде такий спосіб приготування картоплі з м'ясом.
ФГ « Аделаїда » рекомендує сорти для картоплі з м'ясом
Важливо підібрати правильну картоплю, з якої будете готувати картоплю з м'ясом. Адже різні сорти картоплі розроблені селекціонерами для різних кулінарних цілей. Спеціально для того щоб допомогти Вам визначиться з тим який сорт більше підійде.
Для Вашої способу приготування картоплі з м'ясом, ФГ «Аделаїда» провело спеціальну серйозну дегустацію найпопулярніших сортів картоплі столового призначення.