Різноманітність страв з фаршированої картоплі
Фарширована картопля - це одна з найсмачніших і красивих картопляних страв. Її можна приготувати як для повсякденного вжитку, так і святкового вечері, а також до обіду. При цьому з будь-якою начинкою фарширована картопля буде ситною, смачною і ароматною. Розглянемо деякі варіанти приготування фаршированої картоплі.
Фарширована картопля з м'ясним фаршем в духовці
Інградієнти: 400 гр. фаршу, 10 бульб картоплі, 2 склянки сметани, 1 цибулина, 1 морква, перець, сіль, рослинне масло.
Як приготувати фаршировану картоплю з фаршем? Промити, очистити картоплю, вирізати серцевину, сформувати чашечки зі стінками бажаної товщини (чим тонше стінки - тим більше поміститься начинки, але не перестарайтеся, мінімум - 0,5 см). Лук нашаткувати, пасерувати на олії, додати терту моркву, згасити до м'якості, додати фарш, обсмажити, залити сметаною і тушкувати все до полуготовності.
Окремо на маслі підрум'янити картоплю, потім нафарширувати її приготовленої начинкою, викласти у змащену маслом форму і запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
Рецепт фаршированої картоплі, запеченої з копченою курочкою і сиром
Інградієнти: 1 кг картоплі, 200 г помідорів, 50 г сиру, 1 стегенце копчений (або копчене м'ясо / риба), майонез, зелень, перець, сіль.
Як приготувати цю фаршированну картоплю? Відварити картоплю в мундирі в підсоленій воді до готовності, дати охолонути, очистити, розрізати уздовж навпіл, чайною ложечкою вийняти серцевину, сформувати чашечки, нарізати віддалену м'якоть на кубики, так само нарізати курку, помідор, порубати зелень. Перемішати картоплю, курку, зелень і помідор, підсолити, поперчити і заправити майонезом, перемішати.
На дрібній тертці потерти сир, приготованим салатом нафарширувати картоплю, зверху викласти сир. Готувати фаршировану картоплю в розігрітій до 180 градусів духовці до розплавлення сиру.
Рецепт печеної картоплі, фаршированої грибами
Інградієнти: 100 г сушених грибів, 10-15 великих картоплин, 1 цибулина, ½ склянки грибного бульйону, 2 ст.л. сметани, 1 ст.л. борошна<
Як приготувати печену фаршировану картоплю з грибами? Запекти картоплю в духовці до готовності в мундирі. Очистити і зрізати з бульб верхівки (Не розрізати навпіл, а саме зрізати тонкі пласти - вони будуть «кришечками» ), вибрати серцевину ложкою, формуючи човники.
Гриби відварити і нарізати, воду процідити. Перемішати гриби з обсмаженою цибулею, додавши борошно, влити грибний бульйон, перекипятить, покласти сметану, підсолити, перемішати, перекипятить і викласти начинку в картоплю. Викласти фаршировану картоплю в глибоку сковороду, зверху укласти зрізані «кришечки», додатково полити сметаною і посипати сухарями, запекти фаршировану картоплю до рум'янцю в духовці.
Печена картопля, фарширований сиром
Інградієнти: молода картопля - 10шт ; вершкове масло або сметана - 3 ст.л.; сир ( будь-який) - 200 гр. ; сіль ; рослинне масло 100 гр.
Як приготувати картоплю фарширований сиром? Кожну картоплину промити, обсушити паперовим рушником, змастити олією і обернути у фольгу. Потім запікати в нагрітій до 200С духовці до м'якості картоплин. Перевіряти м'якість найзручніше дерев'яною шпажкою. Зрізати з кожної картоплини "кришку" товщиною не більше 5 мм. Чайною ложкою вичерпати м'якоть з картоплин, залишаючи недоторканими стінки завтовшки близько 5-7 мм. Картопляну м'якоть розім'яти виделкою, додати вершкове масло або сметану, приправити за смаком сіллю.
Нафарширувати сумішшю, що отрималась кожну картоплину, зверху рясно посипати тертим сиром і відправити картоплини назад в гарячу духовку. Коли сир почне плавитися, дістати приготовану фаршировану картоплю і подати на стіл.
Картопля, фарширована м'ясом
Інградієнти: бульби 4-5 шт., яловичина або свинина - 400 гр., цибуля ріпчаста - 3 шт., томат- паста - 4 ст.л., морква - 2 шт., борошно - 3 ст.л., жир - 5 ст.л., сметана - ½ склянки.
Як приготувати картоплю фаршировану м'ясом? У очищеній картоплі зробити отвір виїмкою або ножем, приготувати м'ясний фарш і заповнити ним отвори. Потім обсмажити, скласти фаршировану картоплю в глибоке деко, злегка полити сметаною і довести до готовності в духовці. При подачі посипати зеленню і полити сметаною, змішаною з жиром, в якому фарширована картопля запікається.
Картопля, фарширована яйцями і шинкою
Інградієнти: картопля - 10 шт., яйце - 10 шт, шинка - 300 гр, молоко - 200 мл., вершкове масло- 100 гр, сіль.
Як приготувати картоплю, фаршировану яйцями і шинкою? Відібрати велику картоплю однакової величини, добре вимити і спекти, посипавши деко великої солью. Готову картоплю приготувати для фарширування, очистивши і вийнявши чайною ложкою середину.
Частину м'якоті змішати з молоком, сіллю, половиною нарізаної дрібно шинки і маслом. У кожну картоплину насипати трохи шинки, покласти шматочок (завбільшки з горішок) вершкового масла, вбити по одному яйцю і закрити приготованим пюре, вирівнявши його ножем.
Фарширована картопля укласти в сотейник і поставити в гарячу духовку на 10 хвилин. Готову картоплю подавати на стіл з вершковим маслом в маслянки. Яйця у картоплі повинні бути некруто. Смачного!
ФГ « Аделаїда » рекомендує для приготування картоплі з фаршем
Ще готуйте фаршировану картоплю зі свининою, яловичиною, тофу, просто сиром або цибулею, беконом, солоної кількою, гречаною кашею, горіхами, грибами і баклажанами, яйцями, креветками, горіхами, печінкою - варіантів дуже багато! Просто вибирайте свій улюблений продукт в якості начинки, тоді страва буде незмінно виходити найсмачнішим саме для вас.
Звичайно, важливо підібрати правильний сорт картоплі, з якого готується дане блюдо. Наше фермерське господарство Аделаїда пропонує вам скористатися такими сортами, як: Піролі, Талент, Каратоп, Моллі, Гала, Агаве, Бонус, Романце. Вони відмінно підійдуть для запікання і варіння, не розчарують вас як під час приготування, так і після.