Картопля - другий хліб!
Всі ми любимо картоплю, завезену до нас ще Петром Першим. І навіть не уявляємо, як би ми обходилися без страв з картоплі в щоденному раціоні! Невже їли б брукву і репу?
Продовжуючи традиції предків ФХ Аделаїда вирощує на півдні України здорову і якісну картоплю. Основні поля, на яких визріває товарна картопля знаходятся в районі в с. Чулаківка Херсонської області з 1992 року.
Виробляючи свою якісну продукції ми, звичайно, вивчили, як її застосовують в народі, а простіше кажучи, як саме готують страви з картоплі нашого виробництва.
Популярні рецепти страв з картоплі у нас в Україні
В осінню пору лідирують страви з картоплі з грибами. Ця страва з картоплі універсальна і під час посту, і при дієті! Картоплю з грибами можна запікати в духовці (за бажанням залити сметаною або майонезом), або просто посмажити. Особливо запашним це блюдо з картоплі, виходить з тими грибами, які зібрані власноруч. Але якщо немає в господарстві лісових дарів то господині використовують магазинні гриби - гливи або шампіньйони. Це економніше по часу, і частіше безпечніше.
>Безумовний фаворит серед смакових поєднаний, страв з картоплі - це картопля з м'ясом.
І скільки тільки видів «Картопля з м'ясом» існує в українській кухні! Просто смажена картопля з м'ясом, запечений в духовці, з додаванням сиру і майонезу. Не витрачаючи багато часу, можна приготувати відмінне домашнє блюдо з картоплі.
М'ясо для цих страв підбирає кожна господиня за своїм смаком. Це може бути і яловичина, і свинина, і курка, і баранина. Ці страви з картоплі з м'ясом максимально наповнюють організм енергією для трудового дня.
Картопля з куркою, поширене щоденне блюдо з картоплі.
За смаковими якостями курка - м'якша, швидко готується, менш калорійна. Рецептів страв картоплі з куркою дуже багато: запечена картопля з куркою в духовці, картопля в горщиках з куркою і грибами, і просто відварна картопля з м'ясом курчати.
Загальні секрети з приготування страв з картоплі
- Сині плями при варінні старої картоплі можна усунути, додавши у воду столову ложку оцту на 1 кг. картоплі. Це старий кухарський секрет.
- Картоплю можна пекти в духовці, попередньо наколів її виделкою, щоб вона не лопалась.
- Очищену картоплю можна зберігати без води не більше години, при цьому посуд накривають чистим вологим кухонним рушником.
- Щоб картопля в мішку не росла, покладіть туди яблука.
- Гаряче молоко, додане в протерту картоплю для приготування оладок, попереджає його потемніння.
- Молоду картоплю легше чистити, якщо її потримати в холодній воді 5 хвилин.
- Картоплею, розрізаною навпіл і посипаною харчовою содою можна швидко і якісно очистити закопчену сковороду.
- Щоб страва з картоплі при випічці не потріскалася, попередньо натріть її оливковою, соняшниковою олією або салом.
- Щоб зробити таку страву з картоплі як оладки, терту картоплю потрібно добре віджати, інакше тісто буде водянисте. Крім цибулі та яйця можна додати борошно (1 ст. л. На 500 г картоплі). Слід використовувати добре розігріте рослинне масло. Оладки потрібно перевертати тоді, коли їх краї стануть золотисто-коричневими.
- Підморожена картопля, теж може використовувати для готування страв, для цього потрібно на хвилину опустити її в холодну воду, а потім зварити в окропі, додавши по 1 ч. л. солі та оцту.
Важливі фактори для приготування страв з картоплі
Для цих зазначених рецептів страв з картоплі, важливий такий фактор як ступінь разваритості картоплі. У кожного сорту картоплі нашого виробництва ця ступінь відома і вивчена. Дізнатися заздалегідь яка у вас вийде страва з картоплі, як довго треба картоплю запікати, варити, смажити можна ще на стадії покупки насіння на посадку картоплі або ж уже при покупці товарної картоплі запитавши сорт у продавця і перевіривши характеристики цього сорту у нас на сайті.
Спеціально для того щоб допомогти Вам визначиться з тим який сорт більше Вам для Вашого способу приготування страв з картоплі, ФГ «Аделаїда» провело спеціальну, серйозну дегустацію найпопулярніших сортів картоплі столового призначення.